Recept

Gehaktbrood met harissa en pistache en boontjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koken à la Yotam Ottolenghi, maar dan met ingrediënten uit de supermarkt.

Lekker met brood of couscous. Sausje erbij? Meng wat harissa onder een flinke lepel mayonaise voor een pittige dip.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het gehaktbrood. Hak de pistachenoten fijn. Meng de eidooier, de rozenharissa, de fijngehakte pistachenoten en het paneermeel onder het gehakt en maak er een mooi gehaktbrood van. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg er het gehaktbrood in. Gaar het zo’n 40 minuten (of langer) in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de boontjessalade. Maak de boontjes schoon en snij ze in stukjes. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Pel de rode ui, snipper hem fijn en meng hem onder de boontjes. Kruid de boontjes met peper en zout en meng er de olijfolie, het citroensap en de geraspte citroenschil onder.

  3. 3

    Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof goudbruin. Haal het gehaktbrood uit de oven, snij het in plakjes en serveer het met de boontjessalade en de geroosterde amandelschilfers. Geef er nog een plakje citroen bij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met harissa en pistache en boontjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!