Recept

Midden-Oosterse pompoensoep met za’atar en geroosterde kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke pompoensoep met een twist! 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Schil de pompoen, snij ‘m overlangs doormidden en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de wortelen, verwijder de uiteinden en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, de pompoen en de wortel toe en laat even stoven. Voeg de tomatenpuree en het komijnpoeder toe en roer even om. Blus met de bouillon en laat koken tot alle groenten gaar zijn.

  3. 3

    Mix de soep glad en breng op smaak met peper, zout en harissa.

  4. 4

    Laat de kikkererwten uitlekken en rooster ze met het kerriepoeder in wat olijfolie in een pannetje. Hak de bladpeterselie fijn.

  5. 5

    Schep de soep in de kommetjes en werk af met de bladpeterselie en de geroosterde kikkererwten. Strooi er de za’atar over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Midden-Oosterse pompoensoep met za’atar en geroosterde kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!