Recept

Pappardelle met harissa, olijven en ingemaakte citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalige pasta à la Ottolenghi, maar dan met ingrediënten uit de supermarkt.

Tips

  • Rozenharissa is milder van smaak dan de klassieke harissa. Proef eerst even hoe pikant de harissa is en doseer zo naar eigen smaak.
  • Ingemaakte citroenen vind je in de meeste grotere supermarkten, bij de wereldingrediënten. Of je koopt ze bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt of op de markt. Je kunt ze ook zelf maken, maar dan wel zo’n 2 weken vooraf. Een recept vind je op libelle-lekker.be/ingemaakte-citroen.

bereiding
  1. 1

    Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snij de olijven in stukjes. Snij de ingemaakte citroen in kleine stukjes.

  3. 3

    Giet de pasta af. Doe 2 eetlepels olijfolie in de kookpot en stoof er de knoflook en de kerstomaatjes in aan. Voeg de stukjes olijven en ingemaakte citroen toe en laat ze even meestoven.

  4. 4

    Voeg de pappardelle weer toe aan de kookpot. Meng er de rozenharissa en de rest van de olijfolie onder. Werk de pasta af met appelkappertjes.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met harissa, olijven en ingemaakte citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!