Recept

Smashed krieltjes met citroen-mascarpone en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de krieltjes eventueel ook in airfryer klaarmaken: 15 minuten op 200°C. Dat lukt niet in één keer, want dan kun je ze niet naast elkaar leggen, maar als je maar voor twee een hapje bereidt, is deze methode perfect.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de krieltjes in gezouten water in ongeveer 10 à 12 minuten gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een glas. Bestrijk ze met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  3. 3

    Meng intussen alle ingrediënten voor de citroenmascarpone onder elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij de ansjovisfilets doormidden of in drieën, afhankelijk van de grootte van de krieltjes.

  5. 5

    Laat de krieltjes na het bakken een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een mooie serveerschaal. Lepel op elk krieltje een klein beetje citroenmascarpone en leg er een stukje ansjovis op. Werk ze af met wat bieslook, extra geraspte citroenschil en chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smashed krieltjes met citroen-mascarpone en ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!