Smashed krieltjes met citroen-mascarpone en ansjovis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de krieltjes in gezouten water in ongeveer 10 à 12 minuten gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
-
2
Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een glas. Bestrijk ze met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
3
Meng intussen alle ingrediënten voor de citroenmascarpone onder elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
4
Snij de ansjovisfilets doormidden of in drieën, afhankelijk van de grootte van de krieltjes.
-
5
Laat de krieltjes na het bakken een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een mooie serveerschaal. Lepel op elk krieltje een klein beetje citroenmascarpone en leg er een stukje ansjovis op. Werk ze af met wat bieslook, extra geraspte citroenschil en chilivlokken.