Recept

Smashed potatoes met parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé aardappeltrend van 2023! Door de aardappeltjes in hun schil een beetje te pletten, komt er nog meer smaak vrij en krijgen ze een extra krokant korstje.

Ook lekker:

• simpel met grof zeezout

• fris met gesnipperde dille of peterselie 

• spicy met een lepeltje sriracha of een gesnipperd chilipepertje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de krieltjes schoon en kook ze bijna beetgaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Plet de krieltjes met de achterkant van een lepel. Zorg wel dat ze niet uit elkaar vallen. Schik de geplette aardappelen in een ovenschaal met de olijfolie. Bak de aardappelen 10 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.

  3. 3

    Rasp intussen de parmezaan in een mengkom. Kruid de parmezaan met chilipoeder naar smaak en het zout. Verdeel de parmezaan over de aardappelen en zet ze nog 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smashed potatoes met parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!