Recept

Gevulde kip met krieltjes en ovengeroosterde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Maak hier zelf pestomayonaise bij. Meng enkele eetlepels (homemade) mayonaise met (homemade) pesto. Past perfect bij de patatjes én bij de kip.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon. Pel de knoflook. Rist de rozemarijn. Doe de patatjes met de knoflook, de geriste rozemarijn, peper, zout en olijfolie in een ovenschaal. Hussel goed door elkaar en gaar 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel en halveer de tomaten. Lepel de pitjes eruit en kruid de binnenkant met peper en zout. Meng de panko met de oregano, de geraspte parmezaan en de mosterd en vul er de tomaten mee. Gaar ze 20 minuten mee met de krieltjes in de oven.

  3. 3

    Meng de mascarpone met de geraspte citroenschil, de bieslook, peper en zout. Maak een insnede in de kip en vul met de mascarpone. Kruid de kip met kippenkruiden. Wikkel er telkens een plakje ontbijtspek rond. Verhit boter en olijfolie in een ovenvaste pan en bak er de kip aan beide kanten krokant in. Gaar de kip nadien nog 15 minuten mee met de tomaten en de patatjes in de oven.

  4. 4

    Serveer de kip met de rozemarijnpatatjes en de ovengeroosterde tomaten. Werk af met verse kruiden naar keuze, bijvoorbeeld rozemarijn en oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kip met krieltjes en ovengeroosterde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!