Recept

Gevulde aardappeltjes met truffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supersimpel maar superfeestelijk, dit makkelijke hapje!

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Hak de truffelschilfers fijn. Week de gelatine in koud water. Meng de zure room met de knoflook, truffelschilfers en kruid met peper en zout. Verwarm 1 el van het zureroommengsel in de microgolf en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe. Roer tot het volledig opgelost is en meng onder de rest van de zure room. Doe het zureroommengsel in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven.

  2. 2

    Snij de boven- en onderkant van de krielaardappelen en hol ze in het midden uit met een appelboor. Hou de staafjes bij. Verwarm de friteuse op 150°C en frituur de holle krieltjes, samen met de aardappelstaafjes 10 minuten. Laat afkoelen.

  3. 3

    Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C en frituur de krieltjes krokant in 7 à 10 minuten. De staafjes hoef je geen tweede keer te frituren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de aardappelstaafjes doormidden.Vul de krieltjes met het zureroommengsel en gebruik het halve staafje als dopje onderaan. Werk af met extra truffel en bieslook en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aardappeltjes met truffel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!