Paprikachips met pikante dip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de aardappelen, schil ze en snij ze in heel dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.
-
2
Meng de aardappelschijfjes in een kom met de olijfolie en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie. Breng ze op smaak met het knoflookpoeder, het paprikapoeder, peper en zout en meng opnieuw.
-
3
Schik de aardappelschijfjes in een enkele laag op de bakplaat en bak ze een 20-tal minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege de baktijd om.
-
4
Maak intussen de dip. Pel en snipper de sjalot en meng ze met de andere ingrediënten.
-
5
Haal de chips uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Bestrooi ze eventueel nog met extra paprikapoeder en serveer ze met de pikante dipsaus.