Recept

Croissants met chocolade, nootjes en aardbeiencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snel dessert van Libelle Lekker-chef Natalie: “Een heerlijk nostalgische dessertklassieker: croissantdeeg uit een blikje. Dat wordt onder druk gevuld en ploft wat als je het opent. Ook lekker voor hartige kaas & ham-croissants.”

Natalie tipt: “Te veel croissants gemaakt? Bewaar ze tot één maand in de diepvries.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Verhit een beetje kokosolie in een pan en stoof de aardbeien aan met de kardemom en de sumak. Blus ze met de granaatappelmelasse en laat het mengsel even indikken. Laat het even afkoelen en meng er de rabarberconfituur onder.

  2. 2

    Ontrol het croissantdeeg. Verdeel het deeg in driehoeken door de stippellijnen te volgen. Bestrijk ze met de abrikozenconfituur, rol ze tot croissants en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 15 tot 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de chocolade in de microgolfoven. Besprenkel de croissants met de chocolade en bestrooi ze met de bresiliennenootjes. Geef er de aardbeiencompote en de extra aardbeien bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Croissants met chocolade, nootjes en aardbeiencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!