Recept

Geitenkaaskroketjes met chutney van paprika en rode ui

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een hapje met pit!

Extra kruidig? Je kunt een naturel geitenkaas gebruiken, maar ook een geitenkaas met fijne kruiden is lekker in deze kroketjes.

Dé toptips voor krokante kroketjes:

Krokante kroketjes

• Zorg dat je geitenkaas niet te nat is voor je aan de kroketjes begint. Dep ’m eventueel droog met wat keukenpapier. 

• Laat je niet verleiden om de kroketjes meteen te bakken. Ze moeten echt eerst opstijven en afkoelen, want anders barsten ze open.

• Je kunt de kroketjes in de friteuse bakken, maar evengoed in een kookpot op het vuur met een laag arachideolie en een schuimspaan.

bereiding
 1. 1

  Maak je handen nat en rol 8 balletjes van de geitenkaas.

 2. 2

  Zet drie kommetjes klaar. Doe in het eerste kommetje de bloem, klop in het tweede kommetje de eieren los en doe in het derde kommetje de panko.

 3. 3

  Rol de balletjes één voor één door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg de balletjes op een bord en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Maak intussen de chutney. Maak de rode puntpaprika’s schoon en snij ze in stukjes. Pel de rode ui en snij hem in stukjes. Doe de paprika en de ui in een steelpannetje, samen met de suiker, de azijn en een glas water. Laat ze stoven tot een plakkerige chutney. Voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.

 5. 5

  Bak de kroketjes in een flinke laag arachide-olie tot ze mooi lichtbruin zijn en serveer ze met de chutney. Werk ze af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geitenkaaskroketjes met chutney van paprika en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!