Bladerdeegwieltjes met paprika en kruidenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de paprika’s schoon en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Spoel en droog de spinazie.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak 3 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
-
3
Leg het vel bladerdeeg op een bebloemd werkvlak. Bestrijk het met een laagje kruidenkaas en beleg het met de spinazie en het basilicum. Verdeel er het paprika-uimengsel over en rol het bladerdeeg op. Snij de rol in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
-
4
Leg de plakjes plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de rolletjes met het ei en bestrooi ze met wat parmezaan. Bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Werk ze al met wat peterselie.