Recept

Pastinaaksoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk om bij op te warmen, deze eenvoudige winterse soep van pastinaak en aardappel. Maar je serveert het soepje evengoed als een feestelijk voorgerecht.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de pastinaken en de aardappelen, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Hak de kervel fijn. Snij het brood in blokjes.

  2. 2

    Fruit de uisnippers in een koffielepel boter of olijfolie. Voeg pastinaak en aardappelen toe. Schep goed om. Doe er de kippenbouillon bij. Laat 30 min. zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Bak de broodblokjes goudbruin in boter of olie. Meng met de kervel.

  4. 4

    Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat opnieuw tot tegen de kook aan komen.

  5. 5

    Verdeel de croutons over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaaksoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!