Recept

Piadina met parmaham, stracciatella, zongedroogde tomaten en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk traditioneel Italiaans broodje!

Met stracciatella bedoelen we hier niet het ijs, maar wel de kaas. Dankzij de combinatie van room en wrongel is deze kaas nog smeuïger dan burrata en zelfs bijna smeerbaar. Stracciatella smaakt friszuur en is het lekkerst als je ’m vers opsmult. Bij ons is de verse kaas moeilijk verkrijgbaar, maar je kunt hem misschien wel vinden in de Italiaanse speciaalzaak of groothandel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Warm de piadine 10 minuten op in de oven.

  2. 2

    Haal de piadine uit de oven en lepel de stracciatella telkens op een helft van de piadina.

  3. 3

    Schik er de parmaham bij en verdeel er de zongedroogde tomaatjes en rucola over. Kruid ze met peper en zout, bedruppel ze met de olijfolie en sluit de piadine. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Piadina met parmaham, stracciatella, zongedroogde tomaten en rucola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!