Croque met mozzarella, pesto van rode paprika en coppa en een Italiaans slaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de pesto. Maak de puntpaprika’s schoon en leg ze op een bakplaat. Bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster ze 20 minuten in de oven.
-
2
Rooster de witte amandelen kort in een pan zonder vetstof. Pel en pers de knoflook. Mix de geroosterde puntpaprika’s met de amandelen, de parmezaan, de olijfolie en de knoflook tot een gladde pesto.
-
3
Snij het focacciabrood open en bestrijk het met 4 eetlepels pesto. Verdeel er de coppa en mozzarella over en sluit de broodjes. Gril de broodjes tussen de grill of croquemachine.
-
4
Maak intussen het Italiaanse slaatje. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze onder de rucola. Gebruik wat van de tomaatjesolie om de rucola op smaak te brengen. Kruid de salade met peper en zout en werk ze af met de pijnboompitjes.
-
5
Werk de croques af met een blaadje basilicum en serveer ze met het slaatje.