Pizza met parmaham, courgette en rucola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza met parmaham, courgette en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte zomerpizza, dit exemplaar met courgette!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250°C. Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier of strijk ze in met olijfolie. Rol het pizzadeeg tot 4 bodems van ongeveer 25 cm. Leg de pizzabodems op de ovenplaten. Met wat puzzelwerk krijg je er 2 op elke plaat, anders bak je ze in 2 keer.

  2. 2

    Bedek de bodems met tomatensaus. Leg er de plakjes courgette op. Scheur de parmaham in hapklare stukken en verdeel tussen de courgette. Kruid met peper en zout. Strooi er royaal de geraspte mozzarella over.

  3. 3

    Bak de pizza’s ongeveer 12 à 15 minuten in het midden van de oven. Schenk er in een straaltje nog wat - al dan niet pikante- olijfolie over. Werk af met de rucola en snij met een pizzaroller in stukken en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250°C. Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier of strijk ze in met olijfolie. Rol het pizzadeeg tot 4 bodems van ongeveer 25 cm. Leg de pizzabodems op de ovenplaten. Met wat puzzelwerk krijg je er 2 op elke plaat, anders bak je ze in 2 keer.

  2. 2

    Bedek de bodems met tomatensaus. Leg er de plakjes courgette op. Scheur de parmaham in hapklare stukken en verdeel tussen de courgette. Kruid met peper en zout. Strooi er royaal de geraspte mozzarella over.

  3. 3

    Bak de pizza’s ongeveer 12 à 15 minuten in het midden van de oven. Schenk er in een straaltje nog wat - al dan niet pikante- olijfolie over. Werk af met de rucola en snij met een pizzaroller in stukken en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.