Quiche bolognese met zongedroogde tomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snij ze in kleine stukjes.
-
2
Doe olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Neem het uit de pan.
-
3
Verhit opnieuw olie in de pan. Stoof de ui en de knoflook glazig en voeg dan de paprikablokjes toe. Bak ze 5 minuten mee. Verlaag het vuur, voeg de zongedroogde tomaten en de tomatenpuree toe en laat ze even meestoven in de pan. Meng het gehakt onder de groenten en kruid de vulling met de spaghettikruiden, peper en zout.
-
4
Doe het kruimeldeeg in een beboterde onde quichevorm van 26 cm diameter en prik de bodem in met een vork. Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout. Stort het bolognesemengsel op de bodem, overgiet het met de eieren en werk de quiche af met de geraspte parmezaan. Bak de quiche 25 minuten in de oven.