Recept

Shortbread kerstkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Shortbread is een zanderig boterkoekje dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Lekker knapperig en bros - en superlekker bij de koffie na het kerstfeest, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Meng de patisseriebloem met de suiker, het vanille-extract en het zout. Voeg de koude boter in klontjes toe en meng kort tot een egaal deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot 5 mm dikte. Duw er diverse vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12 minuten in de oven of tot ze heel licht goudbruin worden.Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Meng de poedersuiker met 1 eetlepel water (of 1 eetlepel citroensap). Doe het glazuur in een spuitzak of spuitfles. Teken met de spuitfles of spuitzak lijntjes, cirkels en puntjes op enkele koekjes. Bestrooi ze eventueel met kokosrasp, roze peper, tijm…

  4. 4

    Smelt 100 gram witte chocolade au bain-marie en smeer de witte chocolade op enkele koekjes. Rasp er de rest van de witte chocolade op en laat ze opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Shortbread kerstkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!