Rolgebak met abrikozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rolgebak met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n klassiek rolgebak, dat smaakt! Varieer ook eens met andere soorten confituur.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker wit-schuimig. Zeef de bloem en spatel ze door het deeg. Stort het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit 8 min. in de oven. Draai de biscuit om op een keukenhanddoek of bakpapier en laat afkoelen.

  2. 2

    Bestrijk de biscuit met een flinke laag confituur en rol stevig op. Bestrijk ook de buitenkant van de biscuit met confituur.

  3. 3

    Doe de grove suiker in een schaal en rol het gebak erdoor. Laat even rusten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker wit-schuimig. Zeef de bloem en spatel ze door het deeg. Stort het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit 8 min. in de oven. Draai de biscuit om op een keukenhanddoek of bakpapier en laat afkoelen.

  2. 2

    Bestrijk de biscuit met een flinke laag confituur en rol stevig op. Bestrijk ook de buitenkant van de biscuit met confituur.

  3. 3

    Doe de grove suiker in een schaal en rol het gebak erdoor. Laat even rusten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.