Carpaccio van sint-jakobsvruchten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Carpaccio van sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijzondere carpaccio

bereiding
  1. 1

    Breng 500 g tomatenblokjes aan de kook met de gesnipperde ui, gember, rozijnen, azijn, kruidnagels, laurier, suiker en het kaneelstokje. Laat 40 minuten zachtjes sudderen, roer regelmatig.

  2. 2

    Blancheer de asperges kort. Laat schrikken in koud water en uitlekken.

  3. 3

    Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng met de maïsolie, het citroensap, de sjalot en een snuifje zout. Verwarm langzaam en laat 10 minuten zachtjes trekken. Schenk door een zeef.

  4. 4

    Snij de sint-jakobsvruchten in flinterdunne plakjes. Lepel er de vanilleolie over en laat 10 minuten in de koelkast marineren.

  5. 5

    Schik de sint-jakobsvruchten dakpansgewijs. Lepel er de chutney bij en werk af met de rest van de tomatenblokjes, de bieslook en de asperges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng 500 g tomatenblokjes aan de kook met de gesnipperde ui, gember, rozijnen, azijn, kruidnagels, laurier, suiker en het kaneelstokje. Laat 40 minuten zachtjes sudderen, roer regelmatig.

  2. 2

    Blancheer de asperges kort. Laat schrikken in koud water en uitlekken.

  3. 3

    Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng met de maïsolie, het citroensap, de sjalot en een snuifje zout. Verwarm langzaam en laat 10 minuten zachtjes trekken. Schenk door een zeef.

  4. 4

    Snij de sint-jakobsvruchten in flinterdunne plakjes. Lepel er de vanilleolie over en laat 10 minuten in de koelkast marineren.

  5. 5

    Schik de sint-jakobsvruchten dakpansgewijs. Lepel er de chutney bij en werk af met de rest van de tomatenblokjes, de bieslook en de asperges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.