Recept

Bloemkoolsoep met sint-jakobsvruchten en zwarte pens

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke soep met lekkere extraatjes!

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in stukken. Fruit de ui, de aardappel en de knoflook glazig in wat boter. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en roerbak even verder.

  2. 2

    Voeg de melk, het bouillonblokje, het kruidentuiltje en ½ koffielepel zout toe. Vul aan met water tot de bloemkool net onderstaat. Laat 20 minuten garen.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje. Voeg de room toe en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij de zwarte pens in plakjes van ± 1,5 cm dikte. Bak ze samen met de sint-jakobsvruchten kort op een hoog vuur in wat boter. Kruid alles met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes en werk ze af met de zwarte pens, de sint-jakobsvruchten, de shiso en de roze peperbolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsoep met sint-jakobsvruchten en zwarte pens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!