Recept

Geroosterde eend met krieltjes, wortel en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel, makkelijk én weinig afwas. Ideaal zo’n hartig eenpansgerecht.

Tip: wat doe je met eendenvet?

Eendenvet kun je net zoals andere vetstoffen gebruiken om te bakken en te braden. Je koopt het bij de poelier of gespecialiseerde kruidenierszaak.Als het potje eenmaal geopend is, kun je het afgedekt in de koelkast nog maandenlang bewaren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vel van de eend kruiselings in met een scherp mes. Bak de ¬eendenborsten met de velkant naar beneden in een pan zonder vetstof. Kruid ze met peper en zout. Bak de eenden¬borsten ook op de andere kant kort aan. Haal ze uit de pan en giet het vrijgekomen vet van de eendenborsten weg.

  2. 2

    Boen de krieltjes schoon en ¬halveer ze. Boen de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Boen de appeltjes schoon en snijze in kwartjes.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel eendenvet. Leg er de krieltjes en de wortelen in. Verdeel er de tweede eetlepel eendenvet, de ¬honing en 2 takjes rozemarijn over. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Neem de ovenschaal uit de oven, leg er de eendenborsten en de plakjes appel in en bak alles nog 15 à 18 minuten in de oven, of tot de eend mooi roze gebakken is. Werk de schotel af met de rest van de rozemarijn. Serveer per persoon een halve eendenborst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde eend met krieltjes, wortel en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!