Romig stoofpotje van varkenswangen met boschampignons en prei
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Maak de preien schoon en snij ze in stukken van 4 à 5 cm. Borstel de champignons schoon.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een brede, hoge stoofpan. Bak de champignons kort aan en kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan en bak nu de varkenswangen rondom bruin in de bruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan.
-
3
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de ui, de knoflook en de prei kort aan. Voeg de varkenswangen en de champignons weer toe. Blus alles met de porto. Voeg de kalfsfond en de tijm toe en dek de pot af. Laat het stoofpotje 2 à 2.30 uur garen op een laag vuur of op 160°C in de oven.
-
4
Verwarm intussen de oven voor op 185°C. Spoel de krieltjes. Besprenkel ze met olijfolie en zout en rooster ze 35 à 40 minuten in de oven, tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
-
5
Voeg de room en de mosterd toe aan het stoofpotje als het vlees zacht is. Kruid het stoofpotje met peper en zout en breng het nog op smaak met enkele druppels citroensap.