Recept

Hazelnootgranola met geroosterde druiven en labneh

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept à la Pascale Naessens kun je ook maken met andere noten zoals pecannoten, amandelen, walnoten of een mix.

bereiding
  1. 1

    Start met de labneh. Plats een kaasdoek of een fijne zeef over een kom. Giet de Griekse yoghurt in de kaasdoek of zeef en laat die minstens 2 uur uitlekken in de koelkast, zodat het vocht eruit kan druppelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een grote kom de havermout, de gehakte hazelnoten, de zonnebloempitten, de honing, de gesmolten kokosolie, het vanille-extract en het snuifje zout. Roer alles goed door elkaar.

  3. 3

    Verspreid de granolamix gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 15 à 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin en knapperig is. Roer de granola halverwege de baktijd om, zodat hij gelijkmatig bruin wordt. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.

  4. 4

    Spoel de driven. Verdeel de druiven over een andere bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met de verse tijmblaadjes, het zout en de zwarte peper. Schud de bakplaat voorzichtig, zodat de druiven gelijkmatig bedekt zijn. Rooster de druiven ongeveer 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.

  5. 5

    Haal de uitgelekte yoghurt uit de kaasdoek of zeef en schep hem in een schaal. Vog de olijfolie en het snuifje zout toe. Roer goed door elkaar.

  6. 6

    Schep een lepel labneh op een bord, leg er de druiven bij en werk het ontbijtje af met de granola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazelnootgranola met geroosterde druiven en labneh

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!