Recept

Cheesecake-appelmuffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Deze muffins zijn ook heerlijk met peer in de plaats van appel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Leg muffinpapiertjes in een muffinvorm.

  2. 2

    Doe de koekjes in een blender en mix ze fijn. Roer er de gesmolten boter onder en verdeel het mengsel gelijkmatig over de muffinvormpjes. Duw de bodem goed aan en zet de vorm koel.

  3. 3

    Schil de appel, snij hem in blokjes en roer het kaneelpoeder eronder.

  4. 4

    Maak de crumble. Kneed alle ingrediënten tot een kruimelig mengsel en zet koel.

  5. 5

    Maak de cheesecake. Klop de roomkaas romig. Voeg suiker en vanillesuiker toe en mix nog even door. Mix op lage snelheid het ei eronder en meng goed.

  6. 6

    Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodems in muffinvormpjes. Verdeel er de appelblokjes over en leg er vervolgens de crumble op.

  7. 7

    Bak de muffins ongeveer 35 minuten in de oven. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster en zet ze vervolgens minstens 2 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake-appelmuffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!