Recept

Kruimeldeegtaart met roomkaas, wortelen en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een hartige kruimeldeegtaart met roomkaas, wortelen en pistaches scoor je sowieso. Het is een echte kinderfavoriet!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het loof van de wortelen tot 1 cm van de wortel. Spoel de wortelen grondig, schil ze en halveer ze.

  2. 2

    Verdeel de wortelen over een ovenschaal met bakpapier. Overgiet ze met de olie en kruid ze met peper, zout, de sumak en de ras el hanout. Rooster de wortelen 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Rol ondertussen het kruimeldeeg uit en bekleed er de taartvorm of de bakplaat van 28,5x24,5 cm mee. Druk het voorzichtig aan en snij het overtollige deeg aan de randen weg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

  4. 4

    Klop in een kom de roomkaas en de eieren samen tot een glad mengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Giet het kaas-eimengsel in de taartvorm.

  5. 5

    Schik de wortelen gelijkmatig in de taartvorm met de bolle kant van de wortelen onderaan. Bak de taart 35 minuten in de oven, of tot de vulling stevig en de bovenkant goudbruin is

  6. 6

    Hak ondertussen de pistachenoten grof. Rasp de schil van de sinaas-appel en pers 1 helft ervan uit. Haal de taart uit de oven. Bestrooi ze met de sinaasappelschil en giet er het sap over. Werk de taart af met de pistachenoten en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruimeldeegtaart met roomkaas, wortelen en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!