Amerikaanse apple pie
bereiding
-
1
Meng de ingrediënten voor het deeg eerst in een kom en kneed het deeg daarna verder met de hand. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in dunne plakjes. Meng de appelschijfjes met het citroensap, de basterdsuiker, de kaneel, de gember en de nootmuskaat.
-
3
Rol ongeveer 2/3 van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een ingevette taartvorm van 22 cm diameter met de lap deeg.
-
4
Verdeel het amandelpoeder over de bodem van de taart. Verdeel er dan de vulling over.
-
5
Rol de rest van het deeg uit tot een dunne lap. Leg het deeg over de vulling en vouw de randen netjes naar binnen. Maak er een paar inkepingen in met een mes. Klop het ei los en strijk er de bovenkant van het deeg mee in. Strooi nog een klein beetje kristalsuiker over het deegdeksel en bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar in de oven.