Recept

Pekingeend

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pekingeend is een echte Chinese klassieker. Voor dit versimpelde recept hoef je geen volledige eend te bereiden, maar gebruik je eendenborst die je een dag op voorhand marineert. Vind je zelf pannekoekjes maken maar een gedoe? Vervang ze dan door tortilla's of wraps uit de winkel. 

bereiding
  1. 1

    Maak een marinade met een snufje zout, de sojasaus, de Chinese kookwijn het vijfkruidenpoeder en 1 kl sesamolie en wrijf er de eendenborst mee in. Leg de eendenborst met het vel naar boven op een bord en laat een nacht in de koelkast marineren.

  2. 2

    Doe de bloem in een hittebestendige kom. Voeg het kokende water toe en roer met een houten lepel tot je een deeg bekomt. Wanneer het deeg genoeg is afgekoeld, kneed je het verder met je handen op een bebloemd aanrecht tot het soepel en elastisch wordt (zo’n 5 tot 8 minuten). Doe het deeg vervolgens terug in de kom, dek het af en laat het minstens een uur rusten.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 24 gelijke stukken en gebruik een deegrol om ze uit de rollen tot kleine pannenkoekjes. Bestrijk de pannenkoekjes langs beide kanten met een dun laagje sesamolie. Verwarm een pan met een zware bodem en bak de pannenkoekjes een voor een tot ze gaar, maar niet bruin zijn (ongeveer 1 minuut per kant). Bewaar de gebakken pannenkoekjes in een handdoek. Doe je dit op voorhand, verwarm de pannenkoekjes dan net voor het serveren even in een stoommandje.

  4. 4

    Zet de grillfunctie van je oven aan. Verhit een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en verwarm er 1 el olie in. Schroei de eendenborst dicht met de huid naar beneden gedurende ongeveer 6 minuten. Draai de eendenborst om en zet de pan onder de grill in de oven. Doe dit slechts kort, zodat de huid van de eend krokant wordt, maar niet aanbrandt. Haal de pan uit de oven en laat het vlees een kwartier rusten. Snijd het vervolgens in dunne plakjes.

  5. 5

    Serveer de plakjes eend samen met de pannenkoekjes, de in julienne gesneden lente-ui en komkommer en hoisinsaus en laat iedereen zichzelf bedienen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pekingeend

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!