Exotisch stoofpotje
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel en snipper het chilipepertje, zonder zaadjes, fijn. Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
-
2
Verhit de kokosolie in een pot en fruit de ui zacht. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de blokjes paprika en zoete aardappel toe en roerbak zo’n 3 minuten. Voeg de kruiden toe en meng goed. Roer tot slot de tomatenpuree en pindakaas door de groenten.
-
3
Overgiet de groenten met de passata en de kokosmelk. Roer nog een keer goed en laat 10 tot 15 minuten afgedekt pruttelen op een matig vuur (tot de zoete aardappelen beetgaar zijn).
-
4
Voeg tot slot de diepvrieserwten toe. Roer goed en laat nog 5 minuten pruttelen op matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Werk af met verse koriander.