Recept

Oosterse pannenkoekjes met eendenborst, lentesalade en gemberdressing

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een exotisch gerechtje bomvol lentegroenten. Ook leuk op je paasmenu.

bereiding
 1. 1

  Kerf het vel van de eend kruiselings in tot op het vlees. Meng de sojasaus met de honing en breng op smaak met peper en zout. Leg de eendenborst minstens 1 uur in deze marinade. Dep het vlees droog en bak het in een niet te hete pan zonder vetstof 1 minuut op de velkant en 5 minuten aan de andere kant. Haal het uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snij het dan in dunne plakjes.

 2. 2

  Maak het deeg voor de pannenkoekjes. Meng de bloem met het water (voeg er zo nodig nog een beetje extra koud water aan toe). Meng er het zout en de sesamolie door en kneed tot een soepel geheel. Dek af en laat 15 minuten rusten.

 3. 3

  Meng alle ingrediënten voor de gemberdressing.

 4. 4

  Maak de lentesalade. Maak alle groenten schoon. Snij de komkommer in reepjes en de radijzen in plakjes. Meng met de overige ingrediënten en maak de salade aan met wat gemberdressing.

 5. 5

  Maak een 5 cm dikke rol van het deeg en verdeel het in plakken van 2,5 cm. Rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot pannenkoekjes. Bestrijk de pannenkoekjes met olie en bak ze in een hete koekenpan aan beide kanten goudbruin.

 6. 6

  Beleg de pannenkoekjes met plakjes eendenborst en wat van de lentesalade en klap ze dicht. Serveer meteen, met de rest van de salade en de gemberdressing erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse pannenkoekjes met eendenborst, lentesalade en gemberdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!