Recept

Kwartel met pompoenabrikozen-quinoa en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk hoofdgerecht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kwartels, dep ze droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Vul elke kwartel met 1⁄2 sjalot, 1 heel knoflookteentje, partjes van 1⁄2 limoen, 1 takje tijm en 1⁄2 takje rozemarijn. Smeer ze telkens in met 1 eetlepel boter en rooster ze 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Doe voor de saus de balsamicoazijn, samen met de suiker, knoflook en rozemarijn in een sauspan en laat op een zacht vuur inkoken tot een stroop.

  3. 3

    Laat de abrikozen 10 minuten weken in de rum. Breng de kippenbouillon aan de kook. Strooi er de quinoa in en voeg ook de pompoenblokjes toe. Laat 8 minuten koken. Kruid met peper en zout. Snij de abrikozen in stukjes en meng die door de pompoen-quinoa.

  4. 4

    Rooster de noten en zaden. Zet opzij. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Kruid met peper en zout en werk af met de geroosterde noten en zaden.

  5. 5

    Verdeel de pompoen-abrikozenquinoa over 4 borden, schep er wat spinazie bovenop en leg daar de kwartels op. Werk af met een lepeltje saus en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!