Recept

Midden-Oosterse aperoplank à la Sandra Bekkari

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

TIP! Kies voor volkorenproducten als je koolhydraten toevoegt. Deze vullen meer en langer en zijn voedzamer. Of vervang de crackers of het brood door rauwe of geroosterde groenten om te dippen.

bereiding
 1. 1

  Maak de plattekaasdip. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Leg ze in een ovenschaaltje, kruid ze met peper en zout en bedruppel ze met de olijfolie. Rooster de paprika 20 à 25 minuten in de oven. Haal de geroosterde paprika uit de oven en doe hem samen met de plattekaas in de keukenrobot. Mix tot een gladde dip en kruid hem met peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Werk hem af met de amandelen en een snuifje paprikapoeder.

 2. 2

  Maak de auberginereepjes. Spoel de aubergine en verwijder de uiteinden. Snij de aubergine in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Leg de reepjes in een ovenschaal en doe er de ketjap manis, de sojasaus en de olijfolie bij. Kruid met peper en meng alles goed om. Rooster de auberginereepjes 20 minuten in de oven. Hak de peterselie fijn en werk de auberginereepjes af met de peterselie en de sesamzaadjes.

 3. 3

  Maak de falafel. Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en plet ze glad in de vijzel. Pel de knoflook en plet hem onder de kikkererwten. Hak de bladpeterselie fijn en meng hem onder de kikkererwten. Kruid met peper en zout. Vorm hapklare balletjes van het mengsel, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel ze met de olijfolie. Bak ze zo’n 20 minuten in de oven.

 4. 4

  Maak de hummus. Giet de kikkererwten af, maar vang 4 eetlepels vocht op. Spoelde kikkererwten en laat ze uitlekken. Hou enkele kikkererwten apart voor de afwerking. Pel de knoflook. Doe de knoflook met de kikkererwten, het kikkererwtenvocht en 2 eetlepels olijfolie in de keukenrobot en mix tot een gladde hummus. Kruid de hummus met peper, zout en de kurkuma. Lepel de hummus in een kommetje en werk hem af met de rest van de olijfolie, de apart gehouden kikkererwten en eventueel wat extra kurkuma.

 5. 5

  Maak de worteltjes. Spoel de worteltjes, verwijder het loof en boen ze schoon. Halveer de worteltjes en leg ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, zout, het komijnpoeder en het kaneelpoeder, bedruppel ze met olijfolie en roer alles om. Rooster de worteltjes zo’n 20 minuten in de oven. Strooi er de sesamzaadjes over.

 6. 6

  Maak de pitabroodjes. Maak de pitabroodjes een beetje nat en leg ze zo’n 5 minuten in de oven. Knip ze in driehoekjes.

 7. 7

  Verdeel de gerechtjes eventueel over kommetjes en schik alles op de plank.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Midden-Oosterse aperoplank à la Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!