Recept

Italiaanse aperoplank à la Sandra Bekkari

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP! Met de tomatentapenade kun je eindeloos variëren. Maak ze bijvoorbeeld eens met geroosterde paprika of een klein beetje ansjovis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de gegrilde groenten. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Kruid ze met peper, zout en knoflookpoeder en wrijf ze in met wat olijfolie. Gril de groenten langs beide kanten in de grillpan of rooster ze in de oven.

  2. 2

    Maak de pizza’s. Snij de pitabroodjes open en steek met een uitsteker of glas uit elke kant 2 rondjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Lepel op elk rondje wat passata, maar hou de randen vrij. Scheur de mozzarellabolletjes in stukjes en verdeel ze over de pizzabodems. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano en bak de minipizza’s 10 minuten in oven. Haal de minipizza’s uit de oven en verdeel er de parmaham en de rucola over.

  3. 3

    Maak de crostini. Laat de zongedroogde tomaatjes wat uitlekken en doe ze samen met de olijven en de bladpeterselie in de keukenrobot. Mix tot een tapenade en kruid ze met peper en zout. Toast of rooster het speltbrood en serveer het met de tapenade.

  4. 4

    Verdeel de gerechtjes eventueel over kommetjes en schik alles op de plank. Serveer er de olijven en de artisjokhartjes bij en werk af met het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse aperoplank à la Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!