Recept

Aardbeientarteletjes met citroenpudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: door de citroenpudding af te dekken met vershoudfolie kan er zich geen vel vormen op de pudding en blijft die mooi glad.

Zin in chocoladepudding? Vervang het citroensap en de citroenschil dan door 2 eetlepels cacaopoeder.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg uit en snij er 4 cirkels uit die net groter zijn dan de taartvormpjes (vormpjes van 10 cm diameter).

  2. 2

    Vet de taartvormpjes in met de boter en bestuif ze met de bloem. Leg er de cirkels kruimeldeeg in en druk de randen goed aan. Verwijder het overtollige deeg en prik de taartbodems in met een vork.

  3. 3

    Klop het ei los met een scheutje melk en bestrijk de taartbodems met het mengsel. Leg op elk taartvormpje een stukje bakpapier en wat bakparels. Bak de taartbodems zo’n 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Doe 100 milliliter melk in een kommetje en doe er de suiker en het puddingpoeder bij. Roer los met een vork.

  5. 5

    Breng de rest van de melk aan de kook. Roer er dan het puddingmengsel onder en laat 1 minuut al roerend doorkoken. Meng er ⅔ van de geraspte citroenschil en het citroensap onder. Giet de pudding in een schaal en dek hem af met vershoudfolie. Laat hem afkoelen.

  6. 6

    Haal de taartbodems uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Neem de taartbodems uit de vormpjes en laat ze afkoelen.

  7. 7

    Maak intussen de aardbeien schoon en snij ze in vieren. Lepel wat van de citroenpudding op de taartbodems en schik er de partjes aardbei op. Werk af met de poedersuiker en de rest van de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeientarteletjes met citroenpudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!