Recept

Bavarois met gezouten karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessertje, ideaal voor je kersttafel. 

bereiding
  1. 1

    Begin met het maken van de karamelsaus. Doe de suiker met 3 el water in een steelpannetje. Draai even rond zodat alle suiker vochtig wordt. Zet op een zacht vuur en laat inkoken tot een egale, donkere karamel. Roer er de boter in stukjes door. Laat afkoelen.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Verhit 150 ml slagroom en de melk in een steelpannetje. Los er de goed uitgeknepen gelatine in op.

  3. 3

    Doe de chocoladestukjes in een kom. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg de warme slagroom er voorzichtig aan toe en mix. Giet het hete mengsel op de chocoladestukjes. Spatel door elkaar tot de chocolade gesmolten is. Laat de crème een beetje afkoelen. Klop de resterende room luchtig en spatel dit door de crème.

  4. 4

    Verdeel de bavarois over de glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Klop voor het karamellaagje de room lobbig, maar niet helemaal stijf. Giet er net zoveel van de afgekoelde karamel bij tot de slagroom een romige karamelkleur krijgt. Verdeel over de opgesteven bavarois, werk verder af met met ananaskers en mini-marshmellows. Strooi er wat fleur de sel over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bavarois met gezouten karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!