Recept

Dessert met bier, peer en zuring

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk en origineel dessert van Piet Huysentruyt. 

bereiding
 1. 1

  Maak de granola. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de noten grof. Meng de noten met de haver, de boekweit en het eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het noten-granenmengsel uit over de bakplaat. Bak 10 minuten in de oven tot de granola goudbruin is. Laat afkoelen. Voeg de rozijnen toe en bewaar in een afgesloten pot.

 2. 2

  Maak de crème van zuring en mascarpone. Spoel de zuring. Voeg het citroensap bij de zuring en mix. Passeer het mengsel door een fijne doek. Neem 100 gram van het mengsel en voeg de mascarpone en de suiker toe. Week het gelatineblaadje in warm water. Verwarm de rest van het zuring-citroenmengsel. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in het warme zuring-citroenmengsel. Voeg de opgeloste gelatine toe aan het mascarponemengsel. Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.

 3. 3

  Maak de aigre-doux van witbier. Verwarm de honing met de suiker op een middelhoog vuur. Laat zacht sudderen tot de suiker opgelost is en je een karamelsaus krijgt. Blus met het bier en het citroensap. Voeg de tapiocabolletjes toe en laat indikken tot een dikke stroop.

 4. 4

  Maak de perencompote. Schil de peren en snij ze in kleine blokjes. Smelt wat boter in een pan en stoof de blokjes peer aan. Strooi de suiker over de peren. Blus met de chardonnay-azijn en het bier en laat stoven tot een compote.

 5. 5

  Lepel een streep van de aigre-doux op een bord. Schep met een ijsschep 2 kleine bolletjes van de crème van zuring en mascarpone op het bord. Voeg wat perencompote toe. Werk af met een beetje granola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dessert met bier, peer en zuring

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!