Recept

Zeebaarstartaar met avocado, appel en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris hapje, perfect voor een Moederdagapero!

bereiding
  1. 1

    Pers het sap uit de citroen. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes fijn. Snij de zeebaars in blokjes van 1/2 cm. Meng de zeebaarsblokjes met de gesnipperde chilipeper, 2 eetlepels citroensap, de maïsolie en de geraspte gember. Kruid het mengsel met peper en zout en laat het 10 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de appel en snij er 4 of 6 - naargelang de hoeveelheid glaasjes - fijne plakjes van. Besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuren te voorkomen. Snij de rest van de appel in heel kleine blokjes. Maak de venkel schoon en snij ook die in heel kleine blokjes. Snipper de dille fijn. Breng de appel en de venkel op smaak met de dille en wat citroensap.

  3. 3

    Verwijder de schil en pit van de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. Sprenkel er wat citroensap over. Doe de avocado met de roomkaas in een blender en mix fijn. Breng de crème op smaak met citroensap, peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Verdeel de avocadocrème over de bodem van de glaasjes en leg hierop wat zeebaarstartaar. Werk af met de brunoise van venkel en appel. Steek er de appelplakjes rechtop in en werk de glaasjes af met een takje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaarstartaar met avocado, appel en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!