Recept

Kalkoenrollade met gebakken venkel en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke en originele rollade van kalkoen. Perfect voor de feestdagen, of een uitgebreid etentje met vrienden of familie. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de harde kern uit de venkel en snij de knol in fijne blokjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de zeekraal.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de venkel zacht. Kruid met de tijm, peper en zout. Voeg de blokjes appel toe en laat enkele minuten mee karamelliseren. Laat de venkel en de appel afkoelen en meng er de zeekraal, het broodkruim en het ei onder. Kruid met peper en een beetje zout.

  3. 3

    Snij de kalkoenfilet open zodat je een brede plak verkrijgt. Sla het vlees met een deegrol een beetje platter. Kruid beide kanten met kippenkruiden, peper en zout. Beleg de binnenkant met de venkelmengeling, rol het vlees op en bind het vast met keukentouw.

  4. 4

    Leg de rollade in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en gaar 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 30 minuten verder garen. Lepel af en toe wat braadvet over de rollade. Serveer ze op een bedje van tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met gebakken venkel en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!