Recept

Vegetarische biryani

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete vegetarische recept van eindredactrice Nadine: “Wij zijn geen fervente vegetariërs, maar als er restjes groenten overblijven van andere gerechten, dan smaken ze heerlijk in zo’n geurige biryani.”

Diepvriestip! Dit gerecht kun je makkelijk invriezen. Laat de biryani de nacht vooraf helemaal ontdooien in de koelkast. Voeg een paar eetlepels water toe, dek de schotel losjes af met aluminiumfolie en zet die 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, tot de biryani door en door warm is.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de wortelen en de gember en hak ze fijn. Spoel de courgette en snij ze in kleine blokjes. Maak de prinsessenboontjes schoon en snij ze in stukjes van 2,5 cm. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Hak de korianderblaadjes fijn.

  2. 2

    Verhit de olie in een grote stoofpot op een hoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze al roerend vijf minuten tot ze zacht zijn. Doe de wortelen erbij en kook ze 3 à 4 minuten mee. Voeg de knoflook en de gember toe en stoof ze 2 à 3 minuten mee. Roer de currypasta door de groenten en stoof al roerend 1 à 2 minuten.

  3. 3

    Voeg de basmatirijst toe en stoof al roerend 2 minuten mee. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 à 8 minuten doorkoken. Roer af en toe, tot de meeste vloeistof is opgenomen en de rijst net nog niet gaar is. Verlaag de temperatuur en laat sudderen.

  4. 4

    Voeg de courgette, de prinsessenboontjes, de bloemkool en de broccoli toe en roer goed. Zet een deksel op de pot en laat 8 à 10 minuten sudderen, tot de rijst en groenten gaar zijn en al de vloeistof is opgenomen.

  5. 5

    Roer de diepvrieserwtjes onder de byriani en laat ze nog een paar minuten meekoken tot ze zacht zijn. Werk af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische biryani

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!