Quiche met feta, rode biet en munt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met feta, rode biet en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feta en rode biet een 'match made in heaven'. Het filodeeg en de munt maken de quiche af. Pure Midden-Oosterse smaken!

Ook nodig: een taartvorm van 21 cm. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode bieten, snij ze in schijes van 1 cm en kook ze beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg in de taartvorm. Bestrijk een tweede vel filodeeg in de taartvorm. Bestrijk een tweede vel filodeeg met gesmolten boter en leg dit op het eerste vel. Herhaal dit tot alle vellen opgebruikt zijn.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Pel en pers de knoflook. Spoel de verse munt en hak fijn — hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Meng de knoflook en de munt daarna onder het eimengsel.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij in ringen. Giet het eimengsel in de taartvorm. Verbrokkel de fetakaas erover. Verdeel de schijes rode biet en de rode-ui-ringen over de taartvorm. Zet 20 minuten in de oven. Haal de quiche uit de oven en werk af met de blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode bieten, snij ze in schijes van 1 cm en kook ze beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg in de taartvorm. Bestrijk een tweede vel filodeeg in de taartvorm. Bestrijk een tweede vel filodeeg met gesmolten boter en leg dit op het eerste vel. Herhaal dit tot alle vellen opgebruikt zijn.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Pel en pers de knoflook. Spoel de verse munt en hak fijn — hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Meng de knoflook en de munt daarna onder het eimengsel.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij in ringen. Giet het eimengsel in de taartvorm. Verbrokkel de fetakaas erover. Verdeel de schijes rode biet en de rode-ui-ringen over de taartvorm. Zet 20 minuten in de oven. Haal de quiche uit de oven en werk af met de blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.