Recept

Pompoen-couscoussalade met lamskroontje en mandarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: extra soepje! Met de rest van de pompoen maak je snel een lekkere soep. Rooster het pompoenvruchtvlees mee met de rest van de groenten. Mix het nadien fijn met wat bouillon en eventueel nog een gegrilde rode paprika uit een bokaal voor extra pit.

Diepvriesproof.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de bolle kant van de pompoen in plakjes. Verwijder de zaadjes, maar laat de schil eraan. Boen de wortelen schoon, verwijder het meeste groen en halveer de wortelen in de lengte.

  2. 2

    Leg de pompoen en de wortelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met ras el hanout, cayennepeper, peper en zout. Sprenkel er olijfolie over en rooster de groenten 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel de rode ui en snij hem in partjes. Leg de lamskroontjes samen met de rode ui op een andere bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en verdeel wat vlokjes kruidenboter over het lamsvlees. Gaar ze de laatste 15 minuten mee met de groenten in de oven.

  4. 4

    Kook de couscous gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Spoel de kerstomaten en snij ze in kwartjes. Snij de abrikozen in stukjes. Hak de peterselie, de koriander en de munt fijn. Meng de couscous met de kerstomaten, de abrikozen, de gehakte kruiden en de kikkererwten. Breng op smaak met ras el hanout, cayennepeper, peper en zout. Voeg eventueel wat olijfolie toe.

  5. 5

    Spoel en droog de spinazie. Snij de mandarijn tussen de vliesjes in partjes. Snij de lamskroon in plakken tussen de beentjes. Leg de spinazie in een grote kom. Verdeel er de couscoussalade over, leg er de geroosterde pompoen, wortel, rode ui en de lamskroon op. Werk de salade af met de partjes mandarijn, de pompoenpitten en de extra munt en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-couscoussalade met lamskroontje en mandarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!