Recept

Wafels met gepocheerde peer, yoghurt en passievrucht


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Belgische klassieker in een origineel jasje. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de vanille, het bakpoeder en de amandelen. Klop 150 g boter met de suiker op en roer het tot crème. Klop er de eieren er stuk voor stuk doorheen, zodat er een mooi schuimend mengsel ontstaat. Roer er nu ook de yoghurt door. Voeg er het bloemmengsel en de melk aan toe en meng tot een glad deeg. Laat het deeg ± 15 minuten afgedekt rusten.

  2. 2

    Schil ondertussen de peren, laat hierbij de steel aan de vrucht. Doe het perensap met de wijn in een steelpannetje, doe er het kaneelstokje in en breng het aan de kook. Leg er de peren in en laat ze ± 5 minuten beetgaar pocheren. Laat ze vervolgens in het sap afkoelen. 


  3. 3

    Verwarm het wafelijzer. Smeer het in met een beetje zachte boter en doe er per wafel 2 à 3 el deeg in. Bak de wafels goudbruin.

  4. 4

    Klop de room stijf, meng de yoghurt met de poedersuiker en schep de room erdoorheen. Snij de peren waaiervormig in schijven. Haal de pitjes uit de passievrucht. Schep wat yoghurtroom op de wafels, leg er enkele perenschijven op, garneer met amandelschilfers en passievruchtpitjes en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wafels met gepocheerde peer, yoghurt en passievrucht


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!