Recept

Chocolademousse met zeezout en olijfolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pimp kant-en-klare chocolademousse tot een topdessert!

Chocolade en zout vormen een heerlijke combinatie, omdat zout de zoetheid van de chocolade accentueert. Zout vermindert tegelijk de bitterheid van fondant chocolade, waardoor de smaak nog meer in balans is. Kies wel voor knapperig puur zout.

bereiding
  1. 1

    Zorg dat de mousse goed gekoeld is. Zet 2 eetlepels in heet water zodat de mousse er niet aan blijft plakken als je de quenelles maakt.

  2. 2

    Maak met de warme lepels mooie ovale quenelles van de koude chocolademousse. Schep 2 quenelles per persoon op een bordje.

  3. 3

    Druppel een beetje olijfolie over de quenelles en bestrooi ze met wat grof zeezout. Werk de mousse af met de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademousse met zeezout en olijfolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!