Recept

Kipfilet farci met kalfsgehakt, gedroogde abrikozen en couscoussalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde kipfilet moet je geprobeerd hebben. Heerlijk in combinatie met vijgen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Doe het gehakt in een kom, voeg het ei, de knoflook en de sjalot toe. Voeg het paneermeel toe en meng goed. Kruid met de komijn, het gerookt paprikapoeder, het zout en de cayennepeper. Snij de kipfilets open en klop ze eventueel wat platter met een vleeshamer. Verdeel het gehakt over de kipfilets. Vouw ze dicht en bind ze vast met keukentouw of satéprikkers.

  2. 2

    Leg de kipfilets in een ovenschaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Kruid ze met peper en zout en gaar ze 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork. Snij de abrikozen en 3/4 van de feta in blokjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng de peterselie, de munt, de blokjes abrikoos, de blokjes feta en de granaatappel door de couscous. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.

  4. 4

    Snij de vijgen in kwartjes. Doe de couscoussalade in een kom en werk af met de vijgen en de rest van de feta. Serveer de kip met de couscous en werk af met de verse kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet farci met kalfsgehakt, gedroogde abrikozen en couscoussalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!