Recept

Kebab van kleverige aubergines met taboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tip van redactrice Natalie: “Je hoeft de aubergines niet op voorhand te zouten, je wilt namelijk dat ze die heerlijke marinade helemaal opnemen. Ook lekker: gebruik verse abrikozen en nectarines als die in het seizoen zijn."

bereiding
  1. 1

    Maak de aubergines. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Meng het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de knoflook, de sojasaus, de suiker, de sriracha, de komijn, de sesamolie en de olijfolie tot een marinade. Kruid ze met peper en zout. Spoel de aubergines, snij ze in dunne plakjes en prik ze ‘dubbel’ op spiesjes. Wentel ze door de marinade en laat ze 10 minuten rusten tot de aubergines de marinade gedeeltelijk hebben opgenomen.

  2. 2

    Maak de taboulé. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kikkererwten krokant. Kruid ze met de ras el hanout en zout. Snipper de koriander en de lente-uitjes. Hak de noten grof en snij de abrikozen in reepjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.

  3. 3

    Kook de gerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los en meng er de kikkererwten, de lente-ui, de koriander, de noten, de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de veen-bessen en de abrikozen onder. Kruid de taboulé met peper en zout.

  4. 4

    Gril de auberginespiesjes gaar in een grillpan of op de BBQ en bestrijk ze regelmatig met de overgebleven marinade.

  5. 5

    Serveer de auberginekebabs met de taboulé. Geef er nog wat yoghurt bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kebab van kleverige aubergines met taboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!