Recept

Chipotle-gehaktballetjes met romige paprika-kokossaus en gebakken rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktballetjes, daar wordt zowat iedereen vrolijk van. Deze pittige balletjes in een sausje boordevol groenten zijn een lekkere variant op de klassieke balletjes in tomatensaus.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de balletjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Hak de koriander fijn. Meng het paneermeel, het ei, de rode ui, de knoflook, de koriander en de chipotlekruiden onder het gehakt. Rol er balletjes van en zet ze koel.

  2. 2

    Zet de ovengrill aan. Spoel de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze met olijfolie en zet ze onder de grill tot het vel zwart begint te blakeren. Keer ze regelmatig om. Haal de schaal uit de oven, dek de paprika's af met aluminiumfolie en laat ze wat afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en snij de paprika’s in blokjes.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot en de paprika aan in wat arachideolie. Voeg de bouillon, de passata en de kokosmelk toe en laat alles even inkoken. Mix de saus goed glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roerbak de gare rijst 5 minuten in een scheutje sesamolie. Bak de balletjes rondom bruin in een scheutje arachideolie. Leg ze in de saus en laat ze even doorwarmen.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Verdeel de rijst over de borden. Schep er de balletjes met de saus op en werk af met de lente-uitjes en de extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chipotle-gehaktballetjes met romige paprika-kokossaus en gebakken rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!