Recept

Gebakken rijst met rodekool, paprika en omeletrolletjes met zoete chilisaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Moet het snel gaan, dan kun je ook kant-en-klare zoete chilisaus kopen in de supermarkt. Maar het is echt de moeite om deze saus eens zelf te maken. Je kunt ze koel bewaren. 

bereiding
  1. 1

    Bereid de chilisaus. Maak de pepers schoon. Je kunt de zaadjes verwijderen als je een minder pittige saus wilt. Pel de knoflook. Doe de pepers met de knoflook en de gember in een hakmolentje en mix alles fijn.

  2. 2

    Doe 150 milliliter water, de suiker, de azijn en het zout in een steelpan en roer door. Voeg het fijngemalen pepermengsel toe en breng aan de kook. Laat het mengsel koken tot de suiker is opgelost.

  3. 3

    Klop het maïszetmeel los met een beetje water en voeg het papje toe aan de saus. Laat de saus nog even koken en indikken. Haal de saus van het vuur en laat ze afkoelen. Bewaar de saus in een flesje of bokaaltje in de koelkast.

  4. 4

    Kook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Maak de rodekool en de puntpaprika's schoon en snij ze in stukjes.

  5. 5

    Verhit de olie in de wok en voeg de knoflook, de ui en de chilipeper toe. Voeg de rest van de groenten toe en wok even mee. Meng er dan de rijst onder en laat de rijst meebakken. Voeg de sojasaus toe en roer om. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.

  6. 6

    Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout. Bak er 2 omeletjes van, rol ze op en snij ze in rondjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.

  7. 7

    Schep de gebakken rijst met de groenten op de borden. Schik er de omeletrolletjes bij en werk het gerecht af met de lente-ui. Serveer met de zoete chilisaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken rijst met rodekool, paprika en omeletrolletjes met zoete chilisaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!