Recept

Carrot cake-muffins met roomkaastopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Deze muffins kun je perfect invriezen. Werk ze wel pas daarna af met de roomkaas. Die topping kun je afgedekt trouwens een aantal dagen bewaren in de koelkast, roer de crème dan wel even los voor je ze gebruikt. Wil je de roomkaastopping een extra smaakje geven? Voeg er dan nog wat citroen- of sinaasappelsap aan toe.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout fijn in de blender en meng hem met de suiker, de zelfrijzende bloem, het snuifje zout, de kaneel en de nootmuskaat.

  2. 2

    Schil en rasp de wortelen. Hak de noten grof. Hou enkele noten apart voor de afwerking. Rasp de schil van de sinaasappel en hou wat apart voor de afwerking.

  3. 3

    Klop in een kom de eieren los met de geraspte sinaasappelschil, de olie en de Griekse yoghurt. Meng de geraspte wortelen, de gehakte noten en ten slotte ook het bloemmengsel onder de eieren.

  4. 4

    Lepel het beslag in papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en bak de muffins 18 à 20 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Hak de rest van de pecannoten fijn. Klop de roomkaas los. Klop de boter luchtig met de poedersuiker en lepel er de roomkaas onder. Bestrijk de afgekoelde muffins met de crème en werk ze af met de fijngehakte noten en de geraspte sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carrot cake-muffins met roomkaastopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!