Recept

Bananen-wortelbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van dit makkelijke bananen-wortelbrood.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de haverbloem, het bakpoeder, de bruine suiker, de kaneel en het zout.

  2. 2

    Mix de geraspte wortel met 1 banaan, het citroensap en de boter in een blender. Meng dit mengsel door de bloem en vul aan met de melk tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Vet de bakvorm in en giet er het beslag in. Halveer de resterende banaan, leg ze bovenop het deeg en bak 1 tot 1.15 uur in de oven. Controleer met een tandenstoker of prikker of het brood gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananen-wortelbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!