Recept

Bananen-wortelbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van dit makkelijke bananen-wortelbrood.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de haverbloem, het bakpoeder, de bruine suiker, de kaneel en het zout.

  2. 2

    Mix de geraspte wortel met 1 banaan, het citroensap en de boter in een blender. Meng dit mengsel door de bloem en vul aan met de melk tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Vet de bakvorm in en giet er het beslag in. Halveer de resterende banaan, leg ze bovenop het deeg en bak 1 tot 1.15 uur in de oven. Controleer met een tandenstoker of prikker of het brood gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananen-wortelbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de haverbloem, het bakpoeder, de bruine suiker, de kaneel en het zout.

  2. 2

    Mix de geraspte wortel met 1 banaan, het citroensap en de boter in een blender. Meng dit mengsel door de bloem en vul aan met de melk tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Vet de bakvorm in en giet er het beslag in. Halveer de resterende banaan, leg ze bovenop het deeg en bak 1 tot 1.15 uur in de oven. Controleer met een tandenstoker of prikker of het brood gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!