Recept

Vanilleparfait met gestoofde appel en geroosterde havermout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De perfecte parfait

Parfait is ijs dat je zonder ijsmachine kunt bereiden en traditioneel gemaakt wordt met room en eieren. Ook van Griekse yoghurt kun je parfait maken. Door het hoge proteïne- en vetgehalte krijg je minder snel ijskristallen.

Let op: deze parfait moet twee uur in de diepvries!

bereiding
  1. 1

    Spoel de appelen en snij ze in partjes. Rooster de havermout samen met het kaneelpoeder in een pannetje zonder vetstof. Hak de pistachenootjes fijn en meng ze eronder.

  2. 2

    Pers het sap uit de citroen. Smelt de boter in een pannetje en voeg de appelpartjes toe. Bestrooi ze met de suiker, voeg het citroensap toe en laat de appelen zachtjes stoven tot ze zacht zijn en er zich een mooie karamel heeft gevormd.

  3. 3

    Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het onder de dikke Griekse yoghurt.

  4. 4

    Lepel de Griekse yoghurt in 4 glazen en lepel er de gestoofde appeltjes op. Werk af met de geroosterde havermout. Zet de parfaits zo'n 2 uur in de diepvries tot ze licht bevroren zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanilleparfait met gestoofde appel en geroosterde havermout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!