Recept

Amandel-perencake met gekonfijte gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: “Gekonfijte gember is superlekker in desserts, zeker in combinatie met fruit of fondantchocolade. Giet de siroop van de gekonfijte gember niet weg, maar gebruik ze om een marinade te maken voor een lekker stukje gebraad of de pulled zalm.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren samen met de honing los in de keukenrobot. Voeg de plantaardige olie, het gemberpoeder en het snuifje zout toe. Voeg ten slotte de speltbloem en het amandelmeel toe en meng tot een smeuïg beslag.

  2. 2

    Schil 1 peer en snij hem in blokjes. Spoel de andere peer en snij hem ongeschild in plakjes. Spatel de blokjes peer samen met de fijngehakte gekonfijte gember en de amandelen onder het beslag.

  3. 3

    Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm (rechthoekig, 35 x 14 cm). Stop er de plakjes peer in. Bak de cake 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Ontvorm de cake op een rooster en laat hem afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandel-perencake met gekonfijte gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!